Október 7-én megnyitotta kapuit az élményfürdő gyógyászati részlege. A megnyitó alkalmából szűrési lehetőség is elérhető volt a lakosság számára.

Hétfőn ünnepélyes keretek között Cserna Gábor polgármester és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, valamint Rácskai József az Élményfürdőt üzemeltető cég vezetője beszámolt az élményfürdő gyógyászati részlegének múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A megnyitón jelen volt még dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos, dr. Kovács Péter a Járási Hivatal vezetője valamint kórházunkból dr. Mészáros Lajos főigazgató és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató.

A polgármester elmondta, hogy az élményfürdőt a miniszterelnökkel a Modern Városok Program keretében kötött megállapodás értelmében visszavásárolta a város, majd felújította és több mint egy éve ismét üzemelteti, elérhetővé tette az ide látogatóknak. A munka nem áll meg, jön a következő ütem a külső medence felújításával, majd a termál kút létesítésével és a wellness szálloda építésével.
Rácskai József az Élményfürdőt üzemeltető cég vezetője is örömét fejezte ki, hogy a Szent Pantaleon Kórház segítségével ismét megindulhat a gyógyítás a fürdőben. Mint mondta, a kórház vezetése és szakdolgozói ebben nagyon sokat segítettek és a várostól is minden támogatást megkaptak ehhez. Mint mondta a tervek szerint a lakosság ebben a hónapban ingyenesen veheti igénybe a most elinduló szolgáltatásokat.
Dr. Galambos Dénes hangsúlyozta, hogy a hányattatott sorsú Élményfürdő esetében győzött a józan ész és az a pusztulás helyett visszakerült a városlakók szolgálatába. Mint mondta korszerű és komoly kapacitással bíró részleget alakítottak ki itt, mely mind a polgárok javát szolgálja majd. Kiemelt, hogy a termál kút létesítésével a gyógyítás a balneo irányba is elmozdulhat majd, ami újabb előrelépés mind a városlakóknak, mind a kórház ellátási területén élőknek és a helyi sportolóknak egyaránt, hiszen itt regenerálódhatnak majd.
A megnyitó beszédek után a meghívottaknak lehetőségük nyílt arra, hogy a gyógyászati részleg felújított és újonnan beszerelt nagy értékű gyógyászati eszközeit megtekintsék.

Az Élményfürdő gyógyító részlegében hétfőtől igénybe vehetők lesznek széndioxid gázzal végzett terápiás kezelések, hidroterápia, gyógytorna, vízi gyógytorna, súlyfürdős kezelések, gyógymasszázs, valamint lesz reumatológiai szakrendelés is. A kezelésekre az élményfürdő második emeletén a recepciónál lehet időpontot egyeztetni.

A megnyitóval egy napon az élményfürdő parkolójában 10-18 óra között a lakosság számára ingyenesen elérhető szűrőbuszon dolgoztak a kórház szakemberei. A szűrésekre a 45 év feletti férfiakat várták prosztatarák-szűrésre, valamint bármilyen korú érdeklődőt vércukor és vérnyomásmérésre, továbbá testösszetétel méréshez kapcsolódó dietetikai tanácsadásra. Az ingyenes szűrővizsgálatokon a nap folyamán hetven lakos vett részt és volt olyan, akit tovább kellett küldeni szakvizsgálatokra.
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM