Kórházunk havi rendszerességgel megrendezésre kerülő, nyári szünet után első tudományos ülésén szeptember 25-én az alhasi fájdalmak volt a téma.


Bevezetésként dr. Máté Ágnes a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, megnyitotta a rendezvényt, majd sürgősségi osztályvezetőként felvezette az aktuális témát. Az osztályukon alhasi fájdalommal jelentkező beteg elsődleges vizsgálatról, a fájdalom lehetséges okairól és azok diagnosztizálásáról, a beteg további elhelyezéséről, vagy hazaengedéséről beszélt. Milyen diagnosztikai vizsgálatok elkerülhetetlenek, mikor melyik szakma konzíliumát kell kérni.
Az alhasi fájdalommal foglalkozó szakmák képviselői - az urológiai osztályról dr. Soós Zita főorvos, az általános sebészetről dr. Soós Péter adjunktus, szülészet nőgyógyászatról dr. Tollas Tímea szakorvos jelölt, valamint a belgyógyászatról dr. Takács Máté szakorvosjelölt - tartottak előadást. Minden előadó az alhasi kórkép saját szakmáját érintő lehetséges okairól, betegségekről és azok kezeléséről beszélt. Számos munkatársunk követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket, melyek végén sor került a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására és egy kötetlen beszélgetésre. Amiben teljesen egyetértettek, hogy amikor egy-egy beteg kezeléséhez, vagy az aktuális diagnózis felállításához több szakterületet is be kell vonni, akkor nagyon fontos a szakmák gördülékeny, hatékony együttműködése. Az alhasi fájdalom témaköre ezt a területet járta körbe a résztvevők elmondása szerint nagy sikerrel.
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM