Sürgősségi adjunktusunk nem mindennapi esete jelent meg pár napja a közösségi hálón, egy anyuka írt neki szívhez szóló köszönetet.

Dr. Vajda Márk 2017-től dolgozik kórházunk sürgősségi osztályán műszakvezető szakorvosként, idén júliusban adjunktusi kinevezést kapott. Igen sokoldalú személyiség, munkafegyelme, munkához való hozzáállása példaértékű. Már az orvosi egyetem elvégzése alatt mentőápolóként, majd mentőtisztként dolgozott. A sürgősségi betegellátás mellett a mai napig a motoros mentőknél dolgozik mentőorvosként. Augusztus 31-én is ügyeletes volt és szolgálati motorjával Balatonakarattyán leparkolt egy étterem előtt, mikor a pincér szólt neki, hogy egy kisgyermek rosszul esett a trambulinon ugrálás közben, segítsen. Erre szokták mondani, hogy jókor volt jó helyen. A kétségbeesett szülők csak azt vették észre, hogy a motoros mentős teljes orvosi felszereléssel szinte azonnal ott volt és segített. A gyermek elsődleges ellátását követően mentőt hívott és a mentőautót motorjával bekísérte a veszprémi kórházig. A gyermek az eset óta teljesen jól van.
Igen, mondhatjuk azt, hogy az orvos „csak” a munkáját végezte, hiszen az orvosok mindennapjai tele vannak kihívásokkal, betegek gyógyításával. Mégis néha meg kell állnunk és köszönetet mondanunk a tudásukért, a talpraesettségükért és a segítségükért.

Ez év márciusában szintén a közösségi hálón keresztül mondtak köszönetet egy másik sürgősségis orvosunk, dr. Szulik Éva adjunktus részére, aki egy kerékpáros életét mentette meg szabadnapján. Munkából hazafelé észlelte a bajbajutott embert, akinek azonnal a segítségére sietett és újraélesztette. A doktornő 2013 óta dolgozik a Szent Pantaleon Kórházban, 2015. óta a sürgősségi osztályon végzi nagy odaadással határozottságot, gyors döntéshozatalt igénylő, szakmai kihívásokkal teli munkáját.

Dr. Vajda Márk és dr. Szulik Éva sürgősségi osztályunkon dolgozva naponta betegeket látnak el, életeket mentenek, ez a munkájuk. Köszönjük, hogy ezt a szakmát választották és erősítik a sürgősségi osztály kollektíváját!
Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM