A hétfői rendszeres főorvosi értekezlet napirendjei előtt dr. Mészáros Lajos főigazgató nyugdíjba vonulása és közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött 40 éves jubileuma alkalmából köszöntötte dr. Sebestyén Margitot.

Sebestyén főorvos asszony 1979-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát. Kezdetben Budapesten a VIII. kerületben egy nagy forgalmú szemészeti szakrendelésén dolgozott. 1984-ben szemész szakorvosi vizsgát tett. 1985-től 2003-ig dolgozott a II. Szemészeti Klinikán, ahol adjunktusi, majd főorvosi kinevezés után egy évig osztályvezető főorvosként gyógyított. 2003. szeptemberétől megpályázta és megnyerte a Szent Pantaleon Kórház szemészeti osztályvezető főorvosi posztját. Dr. Bíró András örökébe lépve folytatta a hályogsebészet fejlesztését. Vezetése alatt jelentős szakmai és szemléletbeli változások történtek az osztályon. A szürkehályogműtét és műlencse beültetési technika folyamatos fejlesztése mellett neki köszönhetően 2010 márciusától a Szent Pantaleon Kórházban is bevezették a vitrectomia műtétet, az üvegtest és ideghártya sebészeti eljárást, amit mindössze tizenöt kórházban (ebből négy szemészeti klinika) végeznek az országban. 2016-ban hazánkban először kórházunkban végzett endoszkópos vitrectomia, úgynevezett „üvegtest” műtétet dr. Radó Gábor neves szemsebész, aki szerint az osztály nagyon jó felszereltsége a magas szakmai színvonallal párosul. Főorvos asszony a szakmájához mindig mély tisztelettel, alázattal fordult és lelkesen adta át tudását kollégáinak és a rezidenseknek is. Több országos tudományos szemészeti társaság tagja: Magyar Szemorvosok Társaság; Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság; Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társasága. Főorvos asszony végtelen türelme, kedvessége, mellyel a betegeket fogadja, mélységes emberi humánumát, empátiáját mutatja. Országos és helyi tudományos fórumokon több alkalommal tartott előadást, és rendszeres hallgatója is ezen kongresszusoknak, továbbképzéseknek, beosztott fiatal orvosait bíztatja támogatja a minél magasabb szintű elméleti és gyakorlati tudás elérésében. Utóbbi években leginkább az időskori sárgafolt elfajulás problematikája, újabb fajta gyógyszeres kezelése foglalkoztatta. A hosszú évek színvonalas és eredményes munkájának elismeréseként 2009-ben Szent Pantaleon Emlékéremmel tüntette ki kórházunk, majd 2010-ben Dunaújváros önkormányzata dr. Sebestyén Margitnak adományozta a "Dunaújváros Egészségügyéért" Díjat, majd 2016-ban az általa vezetett osztály a szemészet kollektívája is megkapta ugyanezt a városi elismerést.
Irányítása alatt az osztály jól képzett orvosai és szakdolgozói magas szintű, lelkiismeretes szakmai munkát végeznek. A jó munkahelyi légkör, a szakma szeretete és az elhivatottság jellemzi a kollektíva tevékenységét. A műtői kapacitás és a megfelelő orvoslétszám következtében a várólistát jelentősen csökkenteni tudták az osztályon. A napi 15-16 betegfelvétel és ugyanannyi hazabocsátás, a betegfelvételi adminisztráció gyors lebonyolítása, a jó műtéti előkészítés és sikeres műtétek, majd a műtét utáni teendők ellátása igen nagy szervezettséget és jó team munkát igényel. Az osztályt az egészségügyi szakemberekből álló Fejér Megyei Egyeztető Irányító Bizottság megyei vezető osztállyá minősítette. Az orvosok és ápolók fáradtságot nem kímélve törődnek a betegekkel, mely mindenki számára példaértékkel bír. A betegek a hallottak és látottak alapján érzik, hogy jó helyen, biztonságban vannak, ahol tisztelik őket és törődnek velük.
Főorvos asszony a továbbiakban is kisegíti majd az osztály gyógyító tevékenységét, de az osztály vezetését továbbiakban nem vállalta, köszönjük a betegellátás érdekében kifejtett áldozatos tevékenységét és erőben, egészségben eltöltött hosszú, boldog éveket kívánunk és továbbra is számítunk személyére, szakértelmére!

A szemészeti osztály osztályvezető főorvosi feladatainak ellátásával újonnan megbízott dr. Kiss Károly is már évtizedek óta tagja e kitüntetett kollektívának.
Dr. Kiss Károly 1998-ban Pécsett szerezte meg az orvosi diplomáját. 2003-ban szemészetből szakvizsgázott, 2009-ben adjunktusi 2014-ben főorvosi kinevezést kapott. Orvosi diplomája megszerzése óta kórházunk szemészeti osztályán és szakrendelésén dolgozik. Manualitása kiváló, műtéti tevékenységben is felhasználja elméleti ismereteit, tapasztalatait. Évek óta végez szürkehályog műtéteket, szem és szem körüli elváltozások eltávolítását, plasztikáját, szemfenéki, glaukóma ellenes és hátsó toki laser-es kezeléseket is rendszeresen végez. Az osztályos munkában, meggondolt, alapos, precíz. Munkáját az intézmény 2018-ban „Kiváló Dolgozó” kitűntetéssel jutalmazta.
További, immáron osztályvezetői feladataihoz sok sikert és jó egészséget kívánunk.Lap tetejére


https://e-egeszsegugy.gov.hu

Tájékoztató videó: itt
youtube tájékoztató videó: itt
Adatvédelem: itt


Szent Pantaleon Gyógyszertár
Dunaújváros
Vasmű út 10. (Rendelőintézet)

Tel.: 06 (25) 550-373
Fax: 06 (25) 550-457
Nyitva tartás: hétfőtől - péntekig
8 - 16 óráigSzent Pantaleon Kórház
Rendelőintézet
Dunaújváros
kommunikacio[kukac]pantaleon[pont]hu
Tel.: 06 (25) 550-550
Fax: 06 (25) 413-640

Korányi Sándor utca 4-6.
2400,Dunaújváros


Szent Pantaleon Kórház - Rendelőintézet Dunaújváros
2400 Dunaújváros, Korányi Sándor utca 4-6. Telefon: 25/ 550-550, Fax: 25/ 413-640
Minden jog fenntartva! © pantaleon.hu | Copyright © 2013 - 2018
BELÉPÉS | INTRANET | FIGYELMEZTETÉS | ADATVÉDELEM